Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 

 


Produene mjere za zatitu od virusa korona u RS - Zabrane ostaju na snazi do 17.8.

6.8.2020..

Štab za vanredne situacije opštine Mrkonji Grad donio je naredbu da sve mjere, u cilju prevencije širenja virusa korona, ostaju na snazi do 17. avgusta što je u skladu sa najnovijim zakljukom Republikog kriznog štaba.

Na sjednici Republikog štaba doneseni su sljedei zakljuci:

1. U cilju prevencije širenja virusa korona SARS – Co V-2 i COVID – 19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva do 17.08.2020. godine zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama veim od 50 lica.

2. Do 17.08.2020. godine ograniava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i pie od 06:00 do 23:00 asova.

3. Pruanje ugostiteljskih usluga ishrane i pia na nain regulisan takom 2. ovog zakljuka odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj.

4. Do 17.08.2020. godine dozvoljavaju se takmiarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista iskljuivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

5. Subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti duni su istu organizovati uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za spreavanje pojave i širenja COVID – 19 bolesti na radnom mjestu.

6. Subjekti iz take 5. ovog zakljuka mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

7. Republiki organi uprave i organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti koji vrše javna ovlaštenja duni su organizovati svoj rad kako slijedi:
1) na ulazu u sve slubene prostorije organa iz ove take koje pruaju usluge graanima ograniiti broj osoba koje istovremeno mogu da uu i borave u prostorijama organa, onemoguiti zadravanje u prostorijama organa i pravljenja duih redova u zatvorenom prostoru,
2) odravati rastojanje izmeu graana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojaane higijene i
3) omoguiti rad šalter sale i matine slube u jedinicama lokalne samouprave, uz kontrolu broja korisnika usluga šalter sala i matinih slubi zavisno od prostora, odravanje fizike distance od dva metra i uz obezbjeenje fizike providne barijere na radnom mjestu koja prua dovoljnu zaštitu zaposlenom i korisniku.

8. Inspekcijski nadzor nad sprovoenjem ovog zakljuka sprovodi Republika uprava za inspekcijske poslove putem nadlenih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave i Komunalna policija.

9. Jedinice lokalne samouprave su dune da svoje akte usaglase sa ovim zakljukom, te da u skladu sa epidemiološkom situacijom na svojoj teritoriji, donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrene ovim zakljukom.

Izvor: www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Srean Bajram! 13.5.2021.
Hristos Vaskrse! 2.5.2021.
Poeo 'Mjesec zdravog odrastanja' 20.4.2021.
Sretan Uskrs! 4.4.2021.
Poela vakcinacija stanovnika starijih od 65 godina 1.4.2021.
Srean 8. mart! 8.3.2021.
Izbor najljepe fotografije za razglednicu Mrkonji Grada 2.3.2021.
Izabrani najbolji sportisti Mrkonji Grada za 2020. godinu 5.2.2021.
Mir Boji, Hristos se rodi! 7.1.2021.
Srena Nova godina! 1.1.2021.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com