Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 

 


Manifestacija Ljeto u Mrkonji Gradu poinje u nedjelju

16.6.2021..

Predstave na otvorenom, maskenbal, škole sporta i glume samo su dio sadraja ovogodišnje manifestacije “Ljeto u Mrkonji Gradu”, a ima za cilj da obogati društveni ivot stanovnika ove opštine i privue što vei broj turista.

Ova jedinstvena manifestacija poinje 20. juna i trajae do 20. avgusta, a prema najavama organizatora trebalo da okupi oko aktivnih 1.000 uesnika. Organizator manifestacije, koja je kao pilot projekat prvi put organizovana je 2018. godine, je Kulturno-sportski centar “Petar Koi”, a pokrovitelj opština Mrkonji Grad.

Direktor centra “Petar Koi” Boro Boški istie za “Glas Srpske” da e planirane aktivnosti biti prilagoene svim uzrastima i ukusima, a veina e biti odrana u centru grada, na Trgu srpske vojske.

- Pored kulturnih sadraja, bazirali smo se na školice koje imaju najvei efekat, kao što je “Rolerijada” koja okuplja najviše uesnika. Takoe, sportske aktivnosti planirali smo zapoeti sa instaliranim poligonom za mali fudbal za djecu uzrasta do 12 godina. Izmeu ostalog, u planu je i besplatna škola tenisa i aktivnosti na Balkani sa sadrajem na vodi - kazao je Boški i dodao da su planirane i sportske animacije, koje bi trebalo da budu iznenaenje za sve uesnike.

U sklopu ovogodišnje manifestacije bie organizovana i “Loptarija”, gdje e najmlai pokazati steene vještine, a novina je, otkriva on, mini basket za mališane uzrasta do 12 godina.

- Na našem gradskom stadionu “Luke” tokom manifestacije i ove godine bie organizovano “Fitnes ljeto”, koje emo odreenim sadrajem pokušati da nadogradimo. I ono što je najvanije, besplatno je - rekao je Boški.  U sklopu ovih aktivnosti, istakao je on, bie organizovan i noni turnir u malom fudbalu u mjestu Bjelajce.

- Ovaj noni turnir u malom fudbalu, koji se odrava ve 15 godina i okuplja veliki broj ljudi iz cijele BiH, lani nije organizovan iz epidemioloških razloga. Vjerujem da e ovog ljeta, kao i ranijih godina, imati veliku posjeenost - kazao je Boški.

Prema njegovim rijeima “Ljeto u Mrkonji Gradu” ima i turistiki znaaj, zbog ega je isplaniran svaki dan.

- Cilj nam je da što više naših sugraana, koji sticajem okolnosti ne ive u Mrkonji Gradu, svoje godišnje odmore provedu u ovom mjestu. Kroz besplatne školice, koje su jako skupe u drugim gradovima, a gdje bi uestvovali njihovi mališani, elimo da ih privuemo da ostanu što due i eše dolaze - istakao je Boški i dodao da e i u narednom periodu pratiti elje uesnika i sugraana, kao i trendove koji su aktuelni u veini gradova.

Škola sporta

Boro Boški kae da e projekat “Besplatna školica sporta za sve” nastaviti da ivi i u zimskom periodu.

- Cilj nam je da animiramo djecu koja ne ele da se profesionalno bave fudbalom, košarkom ili nekim drugim sportom, jer ih upravo ove aktivnosti mogu izvesti na dobar put i biti od koristi kako njima tako i njihovim roditeljima - kazao je Boški.

Danijela Baji ("Glas Srpske", www.glassrpske.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Sretan Uskrs! 31.3.2024.
Vee Mrkonjiana u Beogradu - obavjetenje 19.3.2024.
Srean 8. mart! 8.3.2024.
Program obiljeavanja Dana optine - 4. februar 25.1.2024.
Mir Boji, Hristos se rodi! 7.1.2024.
Srena Nova godina!!! 1.1.2024.
estit Boi! 25.12.2023.
Odran Aranelovdanski vaar 20.11.2023.
5. Oktobarski ahovski turnir 30.10.2023.
Poele pripreme za 11. Aranelovdanski vaar 13.10.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com