Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 

 


Frizeri za maliane sakupili vie od 2.600 maraka

6.10.2020..

Humana akcija šestoro mrkonjikih frizera, koji su se makaza i mašinica prihvatili i u proteklu nedjelju, urodila je plodom, emu svjedoi podatak da su za dan prikupili više od 2.600 maraka, a koje e darivati mališanima s poteškoama u razvoju.

Cifra e, oekuje se, biti i vea, budui da e kutije za dobrovoljne priloge u salonima ovih frizera stajati do idue nedjelje, tako da e oni graani koji novac nisu darivali moi da to uine narednih dana.

"Naši sugraani još jednom su dokazali da su izuzetno humani i da su spremni da drugima priskoe u pomo. U frizerskim salonima 'Friz', 'Brana' i 'Elit', gdje smo akciju organizovali, u nedjelju je bio zaista veliki broj posjetilaca, što nas je i te kako obradovalo. Dolazili su i ljudi koji nisu trebali našu uslugu, ve su samo donirali novac", pria za "Nezavisne" frizer Draško Kaurin.

On podsjea da e kompletan prihod koji su taj dan ostvarili on i njegove koleginice Dragana Subaši, Jelena Jari, Branislava Rudi, Dijana Voevi i Dragoslava Samardija biti darivan djeci s poteškoama u razvoju, a u sklopu Nedjelje djeteta.

"Akcija koju smo pokrenuli izašla je i iz okvira našeg grada. Naime, javljaju nam se i naši sugraani koji sada ive i rade u inostranstvu, te su voljni da i oni daruju novac za naše male sugraane", naglašava Kaurin.

Zadovoljstvo nakon uspješne akcije ne krije ni njegova koleginica Dragoslava Samardija, koja kae da su premašena sva njena oekivanja.

"Bilo je zaista odlino. Rezultat je iznad oekivanog. Kroz moj frizerski salon taj dan prošlo je gotovo 100 ljudi. Dio ih je bilo na usluzi šišanja, odnosno feniranja, a dio graana naišao je samo kako bi ostavili novac. Zaista sam oduševljena rezultatima", navela je Samardija.

Dodala je da im se dan kasnije, odnosno danas, u ovom humanom inu pridruila još jedna koleginica, koja je u svom frizerskom salonu organizovala identinu akciju.

"Tako da e iznos koji emo prikupiti biti još vei od onog koji je sakupljen u nedjelju. Osim toga, u svim našim salonima do sljedee nedjelje bie kutije za dobrovoljne priloge, tako da e graani i narednih dana moi da daruju novac i tako pomognu našim najmlaim sugraanima", istakla je Samardija.

Takoe povodom Nedjelje djeteta naelnica opštine Mrkonji Grad Divna Anii danas je organizovala prijem za djecu iz Djeijeg vrtia "Milja ukanovi" i simbolino im uruila "kljueve grada".

"Djeca iz vrtia su nam uljepšala dan, dobila su 'kljueve grada', kojim e upravljati sedam dana", rekla je Aniieva.

Aleksandra Rolji, direktorica vrtia, podsjetila je da u sklopu Nedjelje djeteta svake godine organizuju brojne aktivnosti.

"Posjetili smo danas naelnicu opštine, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Djeca su dobila 'kljueve grada', sada su glavni, veseli i raduju se", rekla je Roljieva.

Dragan Sladojevi ("Nezavisne novine", www.nezavisne.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Otvoreno 'MG ljeto 2022.' 2.7.2022.
Javni poziv za prijavu projekata udruenja graana/nevladinih organizacija 31.5.2022.
kola plesa na otvorenom 7.5.2022.
Srean Bajram! 2.5.2022.
Hristos vaskrse! 24.4.2022.
Sretan Uskrs! 17.4.2022.
Predstavljena nova turistika destinacija - Dinaridika 28.3.2022.
Srean 8. mart! 8.3.2022.
Organizovana prva kola skijanja na Balkani 1.2.2022.
Mir Boji, Hristos se rodi! 7.1.2022.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com