Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 

 


Jedan ponua za autoput

26.8.2011..

Za izgradnju dionice autoputa Glamoani - Banjaluka - Mrkonji Grad - Mliništa - granica sa FBiH zainteresovana je jedino firma "Hidroelektra-inenjering" iz Zagreba sa partnerima "EMS HOLDING GmbH" iz Njemake.

Rekao je ovo "Glasu Srpske" direktor JP "Autoputevi RS" Dušan Topi i dodao da se javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju ove dionice autoputa zatvara 2. septembra.

- Do sada se na javni poziv prijavila samo jedna firma "Hidroelektra-inenjering". Nove prijave u iduih sedam dana nee stizati, jer je samo ova kompanija sa svojim partnerom preuzela tendersku dokumentaciju za koju je bio odreen rok za preuzimanje, a koji je istakao - naglasio je Topi i dodao da je ova kompanija poetkom godine podnijela i samoinicijativnu ponudu za gradnju pomenute dionice autoputa.

Prema Topievim rijeima, "Hidroelektra-inenjering" treba da dostavi svoju ponudu za izgradnju dionice autoputa od Banjaluke do Mliništa u FBiH do 2. septembra, ali e taj rok najvjerovatnije biti produen do 2. oktobra ove godine.

- "Hidroelektra-inenjering" i "EMS HOLDING GmbH" su zatraile da im se produi rok za dostavljanje ponude kako bi mogli da prikupe kompletniju dokumentaciju. Njihov zahtjev najvjerovatnije e biti odobren, jer elimo da ponuda koju dostave bude što potpunija i kvalitetnija - rekao je Topi i dodao da e ponuda koju dostavi firma iz Zagreba biti detaljno razmotrena.

Javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju autoputa od Banjaluke do Mliništa u FBiH raspisan je krajem juna ove godine.

U Ministarstvu saobraaja i veza RS ranije su kazali da se koncesija za projektovanje, izgradnju, finansiranje, odravanje i korišenje autoputa Glamoani - Banjaluka - Mrkonji Grad - Mliništa - granica sa FBiH dodjeljuje se na rok od 30 godina, s tim da se taj rok moe produiti, ali ne due od 50 godina.

- Koncesija e biti dodijeljena koncesionaru koji bude imao obezbijeenu depozit ili bankarsku garanciju za iznos od 30 miliona evra. Koncesionar je duan da dostavi i studije ekonomske opravdanosti - kazali su u Ministarstvu saobraaja.

Naglasili su da e se izgradnjom autoputa Glamoani - Banjaluka - Mrkonji Grad - Mliništa - granica sa FBiH poveati priliv sredstava u budet RS kroz plaanje poreza i doprinosa, ali e se odraziti i na regionalni razvoj opština kroz koje prolazi autoput.

- Izgradnja ovog autoputa predstavlja sastavni dio putnog pravca koji povezuje zemlje centralne i istone Evrope sa planiranim koridorom jadransko-jonskog autoputa - naglasili su u Ministarstvu saobraaja RS.

Prostorni plan

U Ministarstvu saobraaja i veza RS kazali su da je trasa autoputa Glamoani - Banjaluka - Mrkonji Grad - Mliništa - granica sa FBiH preuzeta iz Prostornog plana RS do 2015. godine, dok je grad Banjaluka koridor budueg autoputa ugradila u Urbanistiki plan grada za period od 2008. do 2020. godine.

Marijana Milji ("Glas Srpske", www.glassrpske.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. SAMO NEKA SE NESTO RADI ,PA NEKA SE ZAVRSI BILO KAD.
peki, Srbija ili Crna Gora29.8.2011. 8:12:04 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Odran Aranelovdanski vaar 20.11.2023.
5. Oktobarski ahovski turnir 30.10.2023.
Poele pripreme za 11. Aranelovdanski vaar 13.10.2023.
Odrana priredba 'Dobro doli aci prvaci' 1.9.2023.
Prikupljene 53 doze krvi 27.4.2023.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi 26.4.2023.
Akcija proljenog ureenja grada 22.4.2023.
Akcija 'Proljeno ureenje grada' 19.4.2023.
Poela realizacija jo jednog projekta pod pokroviteljstvom Fondacije DogsTrust 17.2.2023.
Proslava Djeije Nove godine u etvrtak 29. decembra 28.12.2022.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com