Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Fudbal
Koarka
Odbojka
Ostali sportovi
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Sport -
 

 


Gradika 2010: Kozara i Sloboda u finalu

26.7.2010..

Fudbaleri Kozare i Slobode iz Mrkonji Grada plasirali su se u finale 15. tradicionalnog turnira "Gradiška 2010", koji je finalnim susretom završen sino.

Ove dvije ekipe su u polufinalnim utakmicama bile bolje od svojih rivala, BSK-a i Modria Maksime, a jedino razoarenje su prazne tribine, što u proteklih 14 godina nije bio sluaj. Prvog dana turnira novi prvoligaš Sloboda napravila je iznenaenje i savladala favorizovanu Modria Maksimu sa 2:1. Dvostruki strijelac za Mrkonjiane bio je novajlija iz Kljua Smajo Šabi u 7. i 84. minutu. Prvo je na asistenciju Saše uranovia pobjegao uoj odbrani i sa petnaestak metara poslao loptu pod preku. Kada je Tomislav Bajunovi sa 30 metara u 67. minutu lobovao golmana Slobode Sanela ilia i izjednaio rezultat na 1:1, svi su oekivali, zbog velike vruine i sparine, mirniju završnicu i "rulet penale". Meutim, Šabi je šest minuta prije kraja bio bri od ue odbrane "uljara" i ubaenu loptu od ora Inia sa desetak metara poslao u lijevi donji ugao gola Modria Maksime. Bivši premijerligaš BiH nije u posljednjih 30 minuta iskoristio ni igraa više na terenu zbog iskljuenja veziste Slobode edomira uluma. Treba istai da su lijepe prilike, u prvom poluvremenu, za ekipu trenera Nikole Nikia propustili da realizuju ore Savi i Milutin Boji.

U drugoj polufinalnoj utakmici igraima Kozare i BSK-a bilo je mnogo ugodnije na terenu jer je kiša rashladila i otjerala veliku vruinu i sparno vrijeme. U takvim uslovima, u otvorenoj igri, bez garda, rastrali su se fudbaleri iz Gradiške i Banjaluke, ali i pored obostranih prilika, pogodaka nije bilo. Tokom pauze i na poetku drugog poluvremena jak pljusak kao da je prijao Kozari, jer je povela - 1:0. Poslije kombinacije sa Ognjenom Gnjatiem, Dejan Koji je sa sedam metara pogodio donji lijevi ugao gola "romantiara". Nekoliko minuta kasnije, kada se nebo razvedrilo, sijevnuo je "projektil" sa 25 metara iskusnog Rajka Mitia. Lopta je dobila ubrzanje zbog klizavog terena i završila u mrei Banjaluana. Do kraja mea ekipa trenera Vinka Marinovia bila je bolja i zaslueno otišla u finale.

Turnir u Gradišci otvorio je i zaelio uspjeh ekipama predsjednik OFS Gradiška i Organizacionog odbora Rodoljub Oljaa, a na adresu organizatora stigao je i dopis u kome predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojii eli svim ekipama puno uspjeha u sportskom i fer nadmetanju, uvjeren da e zadovoljna publika znati da nagradi ne samo pobjednike, ve i najsranije ekipe.

Zoran Vajki, "Glas Srpske", 25.7.2010.


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Sloboda porazila Mladost u Mejdanu 21.4.2024.
Mladost se provukla u Ligu 6 25.3.2024.
Odran Memorijalni ahovski turnir 23.3.2024.
Registrovana utakmica Mladost Spars 5.3.2024.
Leotar se oprostio od Lige 6, Mladost ostala u igri 3.3.2024.
Sloboda preko stotke za vanu pobjedu protiv Mladosti 3.2.2024.
Odran sastanak Organizacionog odbora za '18. Gradski turnir Mrkonji Grad' 26.12.2023.
Mladost do pobjede u Istonom Sarajevu 3.12.2023.
IROKI MLADOST 83:75 23.11.2023.
Mladost u finiu savladala Slobodu 12.11.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com