Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Zanimljivosti
 

 



Vatrene misice

5.11.2007..

U petak, 02.11.2007. godine, sa poetkom u 23:30h, u nesvakidanjoj atmosferi u diskoteci Delta, odrane su kvalifikacije za izbor za Miss Balkana.

Broj ulaznica je bio ogranien. Ljudi su dolazili, bili su voljni i platiti, ali nije se moglo ui bez rezervacije. Rezervaciju su imali uglavnom sponzori.

Bilo je prilino kulturno, nije bila prevelika guva karakteristina za diskoteku i nije bila vruina. Direktor Udarnika, predsjednik irija (Pero Lazendi- ilinga) je zadran na vratima jer su gorile na vratima bile sa strane, a ovjek vjerovatno zaboravio pozivnicu, pa je morao da zove organizatora da sredi ulazak. U iriju su, pored njega bili i Zoran Aneli (predstavnik www.mrkonjic-grad.com) , Pea ivi (direktor poslovnice Hypo-Alpe-Adria banke) i predstavnik (nismo naalost uspjeli saznati ime) ispred frizerskog salona „Radi“.

Manifestacija je poela svemirskim plesom i vatrenim manekankama (ne znam ta je ta) kompanije „Fashion Empire“, koje su (uz pomo pirotehnikih sredstava) doslovno zapalile atmosferu.

Valjda, vatreni svemirski ples koji izvode svjetlee manekenke. Djevojke obuene u haljine „alu folija“ su nosile baklje i u diskoteci, koja nema dobru ventilaciju, napravile su neopisiv dim. Atmosfera je bila zapaljiva u svakom pogledu. Stroboskopski efekti su u zadimljenoj atmosferi davali zaista svemirski efekat. Niko nikog nije vidio.

Nakon svijetleih manekenki je nastupio takmiarski dio.

Dokaz da je Mrkonji Grad oduvijek bio mjesto poznato po lijepim enama pruilo je i ove veeri etrnaest uesnica koje su u takmiarskom dijelu spektakla izazvale opte oduevljenje svih prisutnih.

Nisu misicama postaljali pitanja uivo ve su itali tekst njihovih odgovora na koje su one prethodno pismeno odgovarale. Npr. pitanja ta bi radili u ivotu i sl. Jedna je rekla da bi, kada bi pobijedila, smuvala bi najboljeg momka u gradu (manekenka br 2). Druga je opet rekla da bi za iri izvela trbuni ples, kada bi pobijedila...

Zapaene su bile sestre blizankinje koje su iz Kruevca i ive u Beogradu. Uestvovale su u takmienju, ali su vie imale ulogu da malo dignu atmosferu.

Potencijalne misice su nekoliko puta izlazile. Prvi put defile radi upoznavanja. Drugi put u haljinama. Trei put su izvodile neki porformans...

Ocjenjivanje je bile u opsegu od 1 do 5, to se tie irija, a nakon takmiarskog dijela su misice prodavale kupone koji su kotale po 2,5 KM, tako da ona koja proda najvie kupona je izabrana za miss publike i ti bodovi su se sabirali sa ocjenama irija.

Poslije prvog kruga glasanja i prikupljanja glasova prodajom kupona nastupila je jako zanimljiva taka revija donjeg vea italijanskog kreatora Roberta Poretija. Tu su nastupile manekenke gostujue agencije. Hiljadu i jedan uzdah mukog dijela publike uz povremeno zvidanje. Ovo je bio pun pogodan.

Nakon sabiranja glasova saopteni su rezultati prvog kruga glasanja.

Tri ili etiri kandidatkinje su time eliminisane sa liste. Sada su preostale takmiarke, u uem finalu, napravile nastup u haljinama nakon ega je uslijedio idui krug glasanja. Nakon sabiranja glasova je Radana Gavri izabrana za misicu. Izvinjavamo se izabranim pratiljama ija imena nismo uspjeli sa zabiljeimo. Sve su to djevojke godite ’88-90.

Prodani kuponi su bili i tiketi za nagradnu igru, a nagarade su dijeljene tek negdje oko 3 asa ujutro.

Sve u svemu, interesantno zbivanje. Nije bilo loe. Bilo je simpatino.


 

Podijeli na Facebook-u

Slanje komentara na ovu vijest nije omogueno.
 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Centar za posjetioce Pecka: Prirodna bogatstva nadomak Banjaluke mame posjetioce 26.6.2022.
Pria o najstarijim kovaima varcarskih kosa 12.5.2021.
Pravopis na stepenitu 16.12.2018.
Dalja arheoloka istraivanja i stavljanje u upotrebu kulturno-arheoloke rute na Prizrenu 25.7.2017.
Nikad nije kasno - Emira Veli Sundkvist 24.2.2017.
Brvnara kod Mrkonji Grada za koju zna i Alice Cooper 3.4.2016.
Lani Norveanin vukao za nos pola Beograda 23.3.2016.
Pecka, mjesto gdje se domainski odnose prema prirodi i ljudima 21.11.2015.
Bitno je da se kopa i da se radi. Do tada 'Arrivederci!' 15.10.2015.
Kuna muzika produkcija (3) 19.3.2013.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com