Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Fudbal
Koarka
Odbojka
Ostali sportovi
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Sport -
 

 


Odbojka u Mrkonjiu

25.10.2000..
U sezoni 1998/99. zenski odbojkaski klub "Balkana-MP" se takmicio u prvoj ligi Republike Srpske. To je veliki uspjeh u sportu koji nema narocitu tradiciju u nasem gradu. Razgovarali smo sa prof. Milankom Samardzijom, trenerom kluba i najzasluznijim covjekom za ovaj uspijeh.


Recite nam kako je nastala ideja da se formira zenski odbojkaski klub i kako je izgledao pocetak?

- Prica pocinje 1996. godine pri povratku u Mrkonjic. Sve je bilo poruseno i opustoseno, ali se pocelo graditi i raditi. Pocela je i skola raditi. Nama je nedostajalo svega i bilo je govora da se nabave lopte. U tom razgovoru sa Slobodanom Udovicicem (tadasnji direktor "Mrkonjic puteva" - prim. a.) ja mu kazem:" Pa sta ti mislis, kad ima mogucnost da se nesto tako uradi, kako bi bilo da da napravimo jedan klub?" Kaze:"Koji?". Ja kazem:"Nikad nije bilo, tako, zenskog sporta, a ima jedan jako fin sport, odbojka." Znas njega kakav je, kao da je to njegova ideja bila i njegove misli on je to preduzeo. I mi smo napravili taj neki odbor i, normalno, sponzor nam je bio "Mrkonjic putevi"...

'Balkana-MP' Zenski odbojkaski klub 'Balkana-MP'
U gornjem redu, s lijeva na desno:
Radmila Palalic, Brana Rudic, Bojana Milanovic, Ljubica Pijetlovic, Tijana Rudic, Sanja Tomic, Ljiljana Jovanovic, Tatjana Tegeltija, Jelena Protic, Tijana Savanovic, Tatjana Spiric, Nada Susnjar
U donjem redu, takodje s lijeva na desno:
predsjednik kluba Slobodan Udovicic, trener Milanko Samardzija, Aleksandra Marceta, Ljiljana Milanovic, Maja Udovicic, Daliborka Stojicic, Jelena Samardzija, Dragana Popadic

Jedini sponzor?
- Jedini... Ostali nisu ni mogli, a nisu ni htjeli... U stvari, nije nama ni trebalo tada, u tom momentu. Nismo mi imali puno zahtjeva, a i nije bilo puno troskova, narocito u pocetku. Djevojcice su skromne. I ta oprema koju smo dobili, to smo jeftino nabavili. Nesto u Subotici (na tada cuvenom buvljaku prim. a.), nesto od svercera. Nije to bilo nista original. I lopte su bile cak one poluplasticne, tako da nisu ni one bile original.
Sve u svemu, skromno je pocelo i klub je formiran negdje pocetkom 1997. godine. Razmisljali smo sta i kako da damo za naziv kluba. Sta bi to bilo prikladno za djevojcice? Slobo nije htio da eksponira "Mrkonjic puteve", da to bude Zenski odbojkaski klub Mrkonjic putevi. I rekao je:" neka to bude "Balkana-MP". Ono MP predstavlja "Mrkonjic putevi"...

- Nije vam palo na pamet da MP predstavlja vojnu policiju (military police-prim.a)?
Ha,ha... Mada sam ja poslije razmisljao da je to bolja reklama nego da stoji "Mrkonjic putevi". Svak' se pita: "Sta je ono MP?" I obicno uvijek objasnimo sta to predstavlja. A Balkana, to je poznato, je nasa ljepotica, to znamo svi i odgovara bas tim djevojcicama koje su bile mlade, osmi razred i prvi i drugi razred srednje skole.

Da li su odmah formirane juniorska, seniorska ekipa...?
- E vidis, te godine, mi smo napravili, odmah, jednu selekciju. Prijavilo se 94 djevojcice. Mi smo morali da tu selekciju izvedemo u nekoliko etapa. Najteze je eliminisati nekoga, kada svako zeli da radi. Nekako se uspjelo. Trazili smo kolika je trenutna visina, uzrast, godine, visina roditelja (oca, majke) i najveci kriterijum je bio uspjeh. Niko nije mogao uci ko nije odlican, eventualno vrlo dobar djak.

Cudan kriterijum?
- Pa, dobro. Ti znas i sam da sada, a i prije je to bilo... Pametan je ipak u prednosti. Narocito u ovim sportovima, ja govorim jos o kosarci odbojci... A dobro, i u svim drugim sportovima. Ipak je potrebna bar ta neka inteligencija. To se, mozda, i dobro pokazalo, sa jedne strane, a sa druge strane bas i nije. Reci cu ti kasnije zasto. Te djevojcice su uglavnom, sve i jedna, upisale gimnaziju i sve idu na fakultet. Mi smo malo mjesto, a one su jos i dobri djaci i odose u Srbiju uglavnom. Hoce kvalitet neki i tako dalje. Tako da kada postanu igracice one nas napustaju. Vidjeces da je tu bilo, mozda, uzroka naseg neodrzavanja u prvoj ligi. Znaci te godine, mi smo formirali tu kadetsku ekipu. Igrom slucaja, to je bila dobra selekcija, dosta rada i talentovane djevojcice, mi smo vec te godine na tom kadetskom prvenstvu usli u finalnu grupu u Visegradu i cak smo zauzeli cetvrto mjesto. Doduse, i to je veliki uspjeh biti cetvrti u Republici Srpskoj odmah prve godine. U sistemu takmicenja te godine, to je 1997/98 , bila je jedinstvena prva liga i tri grupe druge lige: zapad, centralni dio i istocni dio. Mi smo bili u toj trecoj grupi zapad i na nasu srecu zauzeli prvo mjesto odmah u toj grupi iako je bilo timova sa daleko vecom tradicijom. Odmah u proljece 1997. kada smo formirani, mi smo odmah bili u toj kadetskoj ligi cetvti. Ova druga liga pocinje od oktobra i mi smo u te sezone, dakle, vec u toj svojoj grupi bili prvi i idsli smo na play off-razigravanje za prvu ligu. Tu nismo uspjeli proci. Mozda je i bolje. Ja i dalje tvrdim da jeste bolje. Ja, kao trener i one kao igraci i cjeokupna publika...
Mi jos tada nismo imali publiku koja je znala da navija, naviknutu na te dvoranske sportove. Nismo se plasirali dalje i ja i sada kazem da je to bolje. Sada dolazi sezona 1998/99. godine. Odbojkaski savez formira te godine jedinstvenu prvu i jedinstvenu drugu ligu. Tada je kvalitet dosao vise do izrazaja. U toj jedinstvenoj drugoj ligi, mi smo zauzeli prvo mjesto i samim tim se direktno plasiramo u prvu ligu. Moram da napomenem da smo mi tada postali jedini prvoligas zapadno od Modrice. Sada mozes zamisliti da prvoligase nemaju recimo Banjaluka niti Gradiska, Prijedor... To je nas i hendikep jer ni jednu utakmicu nismo mogli kontrolnu odigrati, nece niko da dodje ovamo jer je daleko.
Ulaskom u prvu ligu Republike Srpske, mi smo imali i plan da ostanemo u toj ligi. Mnogo faktora je uticalo da se to ne ostvari: mladost, neiskustvo, a narocito po meni odlazak dvije kljucne igracice na fakultet. Mi, umjesto da se pojacamo, oslabljeni smo. Prakticno je otisla trecina kluba i to najkvalitetniji dio. Otisle su Protic Jelena i Palalic Radmila. To je generacija koja je pocela sa radom kada se djevojke bile prvi i drugi srednje, tako da su te godine samo njih dvije trebale na fakultet. Te iste godine su kadetkinje bile opet cetvrte u Republici, u Kupu Republike dosli smo medju sest ekipa, pionirska selekcija zauzima drugo mjesto u Republici Srpskoj. U kupu Republike, koji je odrzan kod nas, pionirke su zauzele 4. mjesto. Odlukom zirija nasa igracica Radana Bogdan, je proglasena za najboljeg smecera turnira.
Ucestvujemo te godine i na trecem pionirskom turniru gradova u Obrenovcu, gdje smo isto bili dobro plasirani. Ta pionirska selekcija je izborila plasman da moze ucestvovati na tom takmicenju.
Na malim olimpijskim igrama za srednje skole, te godine, bili smo drugi u republici. To su uglavnom nase igracice, iz kluba koje su kao ucenice gimnazije ujedno ucestvovale i na tom turniru. Pinorke su bile trece u Republici. To su ucenice iz osnovne skole, a i to se na neki nacin, moze pripisati uspjehu kluba.
Osnivac i sponzor kluba, "Mrkonjic putevi" te godine uspjesno finansijski prati uspjeh kluba, a najbolje odslikava atmosferu to sto su svi delegati, sudije i klubovi rado dolazili kod nas i bilo je puno hvale. To se lako moze dokumentovati na osnovu zapisnika koje su delegati davali. Klub je te godine bio u nekom svom usponu i procvatu. Spozor kluba su "Mrkonjic putevi", a utakmice se odigravaju u sali Srednjoskolskog centra gdje nam je uprava izasla u susret.

U opstini nije postojao neki odbor za sport ili nesto slicno?
- Tada nije bilo, ali sada ima. Stvarno je sve bilo na "Mrkonjic putevima". Oni su uspijevali da to isfinansiraju. Te godine smo jos bili domacini polufinala kupa i domacini kadetskog takmicenja. Djevojke su samim osnivanje postale imidz grada. Jedini smo prvoligas u gradu i dvije godine zaredom proglasavani za najbolje sportiste grada. Marijana Simetic je te godine kandidovanu za juniorsko balkansko prvenstvo koje je trebalo biti odrzano u Grckoj.

Nije bilo para?
- Para je bilo, ali... Mi nismo nikada platili nista ni jednoj igracici, osim za 8. mart sto je predsjednik castio parfemcicem...

Predsjednik opstine?
- Ne, predsjednik kluba, a to je Slobo. Kod predsjednika opstine smo bili na jednom prijemu, a za 8. mart nas je castio predsjednik kluba. Dobile su jos po sto maraka kada su usle u prvu ligu.
U sezoni 1999/2000 godine formirana je jedinstvena prva liga i dvije druge lige.

Znaci svake godine razlicit broj drugih liga?
- Pa, dobro, povecava se broj ekipa. Sada ima ukupno 26 ekipa. Svaka druga liga po 9, a prva liga ima 8 klubova. Mi smo sada u drugoj ligi zapad.
Ove godine smo oslabljeni odlaskom Tijane Savanovic i Tanje Tegeltije, Sanje Tomic, Ljilje Jovanovic. Povrijedjena nam je prvi tehnicar Bojana Milanovic. Znaci pet igracica iz prve postave je otislo. Napustila nas je i Brana Rudic. Jednostavno, pocela se baviti privatnim poslom, otvorila je frizerski salon i ne moze da trenira. Znaci otisla je cjelokupna prva postava. Ali, mi imamo podmladak. Sada u prvom tima imamo dvije pionirke koje su tu i rade.

Da li je to rjesenje da se svake godine formira novi tim. Kako rijesiti problem odlaska djevojaka na fakultet?
- Mi mozemo uzeti djevojke, recimo, iz masinske skole koje nece ici na fakultet, ali je pitanje koliko je to rjesenje?

U redu za djevojke koje studiraju u Srbiji, ali da li bi se isplatilo finansirati recimo stan, stipendiju, prevoz za djevojke koje studiraju u Banjaluci?
- To smo mi pokusali ove da ove godine uradimo sa Ljiljom Jovanovic kojoj smo dali stipendiju, a ona studira u Banjaluci. To prvi put radimo i koliko ce to da uspije, vidjecemo. Ona moze da dolazi petkom i subotom na treninge i na utakmice i jos dodatno na trening jednom sedmicom sa kosarkasima koji dolaze iz Banjaluke na svoj trening. Ako to bude moglo na taj nacin, to bi bilo dobro.
Mi Imamo jednu igracicu u Novim Sadu, Sanju Tomic, koja studira tamo i kojoj smo nasli klub da trenira sa njima. Mi smo bili gosti tog kluba i odigrali smo jednu utakmicu. Znaci, nasli smo mogucnost da ona trenira tamo, a ona bi dolazila ne neke znacajnije utakmice.

Sta je, u tom slucaju sa uigranoscu ekipe?
- Pa, to cemo vidjeti. Sigurno je da to nece biti to, ali iskustvo je jako bitno. Trebamo barem jednu igracicu koja treba da ponese ekipu kada se rezultat lomi i koja ce da povede ove mladje igracice. Mi ove godine planiramo i radimo sa seniorskom, kadetskom i pionirskom selekcijom. Pionirke su ove godine ukljucene u svoju ligu. Obaveza je svakog kluba da ima svoju selekciju. Postoji pet grupa sa po pet ekipa. Mi se nalazimo u jednoj u toj grupa, mislim da je peta. Grupe se organizovane geografski, a pionirke odigravaju utakmice koje su predigra za seniorke.

Sada je druga liga podijeljena na dva dijela. Vi ste u zapadnoj. Kako finansirate putovanja i boravak?
- Vise nema boravka. Sve je u okviru jednog dana. Od "Mrkonjic puteva" imamo prevoz i rucak. Nama je uvijek bio veci problem kada smo domacini. Narocito kada je prva liga bila. Imas sudije, delegate, linijske sudije, pa zapisnicara. Svima njima treba platiti putne troskove, spavanje. Uvijek je osnovni problem ta oprema. Mi smo jednom nabavili patike, jednom trenerke. Lopte su dosta skupe. Ove godine bi trebali to obnoviti. Za pionirsku ekipu i ne pomisljamo da kupujemo opremu, sve je to dosta skupo.

Cijena je relativna stvar. Vjerovatno je cifra od nekoliko hiljada maraka?
- Trenerka je oko 100 maraka, patike su oko 100 maraka i lopte su oko 100 maraka pa puta broj igracica... Dresovi su jeftiniji, oko 30-40 maraka. Treba nam i mreza. Mozda kada bi bilo jos sponzora bilo bi lakse. Mozda kroz reklamu. Napisali bi mi i na ledjima "HE Bocac" , ha ha ha ha...

Jeste li pitali Iliju (direktora HE Bocac)? Ima on sluha za prave stvari, mozda bi i stao iza...?
- Taj isti Ilija je dao ime ekipi. Znas koje? "Golubice"... Prakticki, on je drugi kum. To je bas lijepo. Po meni to jako lijepo zvuci. Taman im odgovara, onako mladim i lijepim. Treca stvar koja bi trebalo da obezbijedi sponzorstvo je nas naziv Balkana. Mi se tako zovemo i prakticki je to besplatna reklama za HTP Krajinu. Kada smo pocinjali bilo bi lakse da "Mrkonjic putevi" nisu pomagali i druge.

Kako je sada? (direktor Mrkonjic puteva je sada neko drugi, a Slobodan Udovcic je nacelnik opstine prim. a.)
- Vidjecemo sta ce biti. Jos uvijek ne pitam. Sada nam se javio Zarko Perak, nas covjek iz Toronta. Poslao je 4000 maraka da kupimo opreme. On je to preko Slavka Stupara koji je dolazio, nudio neke pare da sponzorise... Slavko je ponudio da on to pokloni odbojkaskom klubu. Mi sada planiramo da kupimo, za te pare, trenerke, lopte i patike. Kaze da ce doci opet, ja zaista ne znam kako se taj covjek zove inace bi ti rado rekao.
Namjeravamo, ove godine da napravimo jednu skolu odbojke, da ukljucimo djevojcice, da izbjegnemo tu smjenu generacija. U klubu rade dva trenera. Drugi je Velibor Samardzija. On je pri kraju studija i sada trenira.
Zaboravio sam da kazem, da otprilike radimo sest puta sedmicno po dva sata i dva puta u teretani i sada utakmica, to je deveta. To je jako veliki obim posla i treba odvojiti mnogo vremena. Nisu to samo dva sata treninga. Treba odvojiti po pola sata prije i poslije, da se istusiras, da se odmoris..

Djevojke treniraju od 10 do 12 uvece?
- Da, narocito velike, jer male ne mogu ostaviti zadnje. Mozes zamisliti kako idu kuci. Misim da djevojke jos vise uce od muskaraca. Teretana nam dosta dobro dodje, da razbije monotoniju treninga. Ne radimo mi u onom obimu, onoliko koliko treba za muskarce. Radimo sa manje tereta, vise puta. Radimo brzinsku snagu.
Zelja svih u ovom gradu je sportska dvorana. Na jednom sastanku sam bio u drustvu zamjenika ministra za sport i jos neki pomocnik ministra za ne znam ni ja sta. To je bilo u Knezevu. Prenio sam ideju da se izgradi dvorana i oni su rekli da bi to tako i moglo. Vlada da jednu trecinu, opstina jednu trecinu novca, a jednu trecina da se zaradi od prodaje poslovnog prostora za otvaranje butika, bogova ... Recimo, citao sam u Valjevu da je cjelokupna finansijska konstrukcija zatvorena prodajom poslovnih prostora.

Ostaje mi Vas zamolim da prokomentarisete stanje u drugim sportskim drustvima i klubovima u Mrkonjicu. Upravo je formiran skijaski klub. Takav klub je imao tradiciju, a sada je covjek sa Sokoca pokretac ponovnog formiranja. Fudbalski klub "Sloboda" je usao u drugu ligu Republike Srpske
- Ja sam upoznat sa otvaranjem skijaskog kluba, mada sam ja prije vodio skijaski klub kod nas. To su bila druga vremena. Interes je bio veliki. Skolu skijanja je pohadjalo 120-150 djece. Vidio si, to je gore vrvilo. Svi su skijali, svi su imali skije. Sada je svakome oprema odnesena. Mali broj ima skije, ali ja se nadam da ce u buducnosti u politici sporta se uvidjeti da je neophodno da nas grad ima jedan skijaski klub. Mrkonjic ima svoje prirodne potencijale. Ima Balkanu, gdje prakticno sa magistralnog puta mozes doci na zicaru. Jedna grupa ljudi ima ideju i mogucnosti da napravi jednu pravu 800-metarsku zicaru koja bi kretala od motela, ali je tu vec problem imovinskih odnosa i tome slicno. Tesko ce tu izaci na kraj. A taj covjek sa Sokoca je vise zainteresovan za razvnoj nordijskog skijanja, oni su uvijek bili u vrhu i sada, nekadsnji pioniri i pionirke sada su prvaci Srbije, narocito u nordijskom skijanju. Ideja je dosata dobra. Ja sam malo razgovarao sa predsjednikom kluba Milenkom Milekicem i rekli su da idu na to da budu zastupljene i alpske discipline.
Taj covjek ima dio neke opreme. Sa zicarom i ratrakom imoglo bi da se napravi nesto. Svaki pocetak je jako tezak. Sada krenuti iz pocetka i napraviti selekciju Ne znam. Bice tesko.

Kazite nam jos o situaciji u fudbalu, atletici i kosarci?
- Mi, u gradu, imamo fudbalski klub koji ima neku tradiciju. Nekad je bio dobar klub i sada su dobro startovali u drugoj ligi. To je jako dobro. "Sloboda" bi trebalo da postoji. O tome nema govora. Pravo je pitanje koji nivo da se tu trazi. Fudbalski klub dosta kosta. Grad bi trebao da nadje nacina da finansira jedan fudbalski klub, jedan kosarkaski klub. Kosarkaski klub je sada isto druga liga. Klub koji radi. Imamo atletski klub koji bi trebao, po meni, da takodje bude jedan jak klub koji dostojno reprezentuje Mrkonjic-Grad jer mi imamo ljude koji su prirodno nadareni

Ako ih izvuces iz kafane
- Tako je. Evo taj atletski klub je prakticno spao na jednog covjeka koji nas, sto kazu, dobro prezentuje jer je otisao na olimpijadu, a to je san svakog sportiste. Ali bi trebalo da radi vise. Ne moze se atletski klub zvati Djuro Kodzo jer to nije atletski klub, to je jedan covjek. Imamo mi i zenske populacije koje mogu biti jako dobre. U altletici ima bezbroj disciplina i po meni je to pojedinacan sport i tu je lakes probiti se negdje nego u ovim kolektivnim sportovima. Najteze je, na primjer otici u fudbalu daleko. Tu svako mjestasce ima ekipu. Lakse je onima cega ima manje... Formiras klub u badmingtonu ili zensku ekipu u fudbalu i odmah si u prvoj ligi. Po meni bi taj klub trebalo staviti na zdrave osnove. Ovdje svakako ima mogucnosti i trebalo bi stati iza atletskog kluba. Djuro jos moze da da u maratonu jer je to dugoprugaska disciplina, a izdrzljivost je jedna od poslednjih osobina koja se gubi u sportu.
Imamo nesrecu, ili stetu sto smo imali finu kuglanu i pretvorismo je u nesto , sad da li je to potrebno ili ne ali eto (pretvorena je u diskoteku - prim. a) Mogao je biti i kuglaski klub. Mogao je biti i jedan dobar sahovski klub. Cak su jedne godine bili i usli u prvu ligu i jednostavno nisu nastavili takmicenje. Mislim da su sada druga liga. To je sport koji ne trazi puno para, a ljudi mogu da se dugo bave sa njim

U svoj ovoj protekloj nesreci, Mrkonjic je ispao mali regionalni centar kome gravitira jedno, geografski veliko podrucje
- Pa mi smo u Republici Srpskoj, evo, medju deset gradova. Ne znam, sta ti mislis? Uglavnom, grad zasluzuje da se vise paznje posveti sportu. To je u interesu svih.

Razgovor vodio: Mladenko


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Na istu temu: OK Balkana
Odbojkaice 'Balkane MP' u borbi za prvaka 10.4.2007.
OK 'Balkana MP' - OK 'Ukrina' 3:1 1.4.2007.
Pobjeda odbojkaica i poraz odbojkaa 12.3.2007.
Sjajne odbojkaice 30.3.2006.
Smanjile zaostatak za liderom 22.2.2006.
Sportski vikend 18.2.2006.
Nova pobjeda odbojkaica 8.2.2006.
Pobjeda bez igre 7.12.2005.
Balkana MP maksimalno 10.11.2005.
Odbojkake novosti 29.10.2005.
Odbojkaice pobjeuju 22.10.2003.
Odbojkaice i odbojkai 16.4.2003.
Odbojkaice poraene 15.3.2003.
Vijesti iz odbojke 11.3.2003.
Odbojkaice poele pobjedom 19.2.2003.
Odbojkaice pobjeduju 16.11.2002.
Odbojkaice poraene 12.2.2002.
Odbojkaka utakmica 4.12.2001.
Pobjeda odbojkaica 20.11.2001.
Pobjeda Mrkonjianki 22.5.2001.
Odbojkako prvenstvo 20.5.2001.
'Balkana MP' opet u prvoj ligi ! 9.4.2001.
Proitajte jo i...
Mladost se provukla u Ligu 6 25.3.2024.
Registrovana utakmica Mladost Spars 5.3.2024.
Leotar se oprostio od Lige 6, Mladost ostala u igri 3.3.2024.
Sloboda preko stotke za vanu pobjedu protiv Mladosti 3.2.2024.
Mladost do pobjede u Istonom Sarajevu 3.12.2023.
IROKI MLADOST 83:75 23.11.2023.
Mladost u finiu savladala Slobodu 12.11.2023.
Mladost se raduje, Bosna tuguje 31.10.2023.
Koarkai Borca pobjedom krenuli u sezonu 5.10.2023.
Goran Sladojevi, trener koarkaa Mladosti: Stvaramo mlad i agresivan tim 16.9.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com